top of page

Vajina Estetiği Fiyatları

Vajina estetiği fiyatları ve vajina estetik maliyetleri, vajina organ düzeltme operasyonu geçirmeye karar vermiş hastaların yaygın olarak merak ettikleri bir konudur. Vajina estetiklerinin SGK tarafından karşılanıp karşılanmadığı da bu konu içerisindedir.



Vajina estetiği günümüzde daha da yaygınlaşan ameliyatlar haline gelmiştir. Estetik operasyon geçirmek isteyen kadınların büyük bir kısmını vajina estetiği yaptırmak isteyenler kapsamaktadır. Vajina estetiğinin çeşitli türleri olsa da, her kadının şikayeti farklı olsa da, bu operasyonların esas amacı genital bölgenin estetiğini sağlamak ve cinsel açıdan daha sağlıklı olmaktır. Ancak akıldan çıkarılmaması gereken: fizik güzelliğinin ve yüz güzelliğinin önemli olması kadar, cinsel organların da estetik açıdan kaygıya sebebiyet vermemesi, kadının bu konuda kendini güvenli hissetmesinin önemli olmasıdır.


Günümüzde kadının sosyoekonomik düzeyinin artması, cinsel sağlık konusunda artan bilinç düzeyi ve artan estetik kaygılar dolayısı ile vajina estetiğine olan rağbet artmıştır.


Vajina estetiği fiyatlarını, maliyetlerini belirleyen ise hangi vajina estetiği türünün uygulanacağıdır.

  • Kliteroplasti Operasyonları,

  • Epizyo Skarektomi – Doğum İzlerinin Düzeltilmesi Operasyonu,

  • Vaginoplasti – Vajina Daraltma Operasyonları,

  • Küçük dudakların Düzeltilme Operasyonları


Vajina estetiği türlerinden hangisinin uygulanacağı vajina durumuna bağlıdır. Bu da fiyatların belirlenmesini sağlar. Bunun dışında estetiğin uygulanacağı merkez ve doktor politikaları da fiyatların belirlenmesine yardımcı olur.


Estetik operasyonların fiyatları neye göre değişmektedir?

Estetik ameliyatları fiyatlarında belirleyici olan faktörler: ameliyatın türü, vajinanın durumu ve anestezi yöntemine göre değişkenlik gösterir. İlk önce kadının muayene olması gerekir. Ardından fiyat belirlenecektir.


Tıpkı diğer estetik ameliyatlarda olduğu gibi, vajina daraltma operasyonları için maliyet, hastanın özellikleri, tercih edilen doktor, hastane ya da estetik kliniği, kliniğin bulunduğu bölge gibi faktörlere bağlı olarak değişir. Fakat bu tür operasyonlar için araştırmalar doktorlar üzerinden yapılmalıdır. Fiyatlar ikinci planda tutulmalıdır.


Vajina estetik operasyonları muhakkak, uzman ve deneyimli kişiler tarafından uygulanmalıdır. Bu sayede ameliyat ardından estetik görünüm ve vajina darlığı hususunda istenilen sonuçların elde edilmesi oldukça mümkündür. Bunun dışında karar verilen estetik operasyonuna farklı bir operasyonun da ilave edilmesi gerekebilir. Bu durum da fiyatlara yansımaktadır.


  • İstanbul’da maliyetler minimum olarak 1500 TL ile 2500 TL arasında değişkenlik gösterir. Fakat bu maliyet, en minimum olandır. Şehirlere göre ya da seçtiğiniz merkeze ve estetik operasyona göre bu fiyatlar değişecektir.

  • Vajina daraltma ameliyatları, yaklaşık olarak 30-50 dakikada tamamlanan ameliyatlardır. Çoğunlukla lokal anestezi ile uygulanmaktadır. Hastaların tercihine ya da doktorların uygun görmesi halinde genel anestezi de kullanılabilir.


Zaman içerisinde doğumlar ya da cinsel ilişkiler sebebiyle darlığını kaybeden ve genişleyen vajinal alan, estetik açıdan kadınların kendine olan güvenlerini sarsabilir.


Bu durum da cinsel ilişkiden soğumanıza ve partnerinizle olan cinsel hayatınızın kötü etkilenmesine yol açabilir. Bu durumlarda uygulanacak basit müdahalelerle olumsuz durum düzenlenebilir. Kadınların bazılarında vajina daraltma ameliyatları yeterlidir. Ancak bazı kadınlarda ilave olarak diğer vajina türleri operasyonlarının da uygulanmasına ihtiyaç duyulabilir.


Vajina estetik operasyonlarında SGK ya da Özel Sağlık Sigortasından yararlanmak mümkün müdür?

Vajina estetik ameliyat türleri; vajina estetiği, vajinoplasti, labioplasti, G shot gibi operasyonlar, SGK yani SSK, Emekli Sandığı ve BAĞ-KUR tarafından karşılanan operasyonlar değildir. Özel Sağlık Sigortaları da estetik operasyonların maliyetlerini karşılamamaktadır.

Comentários


bottom of page