top of page

Hamilelikte Seyahat ve Çalışmak


Hamileyken Çalışmak        

Hamileyken işe gitmeniz eğer gündüz hastalıklarıyla ve bitkinlikle uğraşıyorsanız çok zordur. Eğer iş yeriniz izin verirse, 3. ve 4. aylarınızda programınızı yoğunlaştırmamanız sizin için iyi olacaktır.


2.trimesterde kendinizi daha iyi hissedeceğiniz için bu yoğunluğu çok fark etmeyeceksiniz. 3.trimesterde ise her şey sizin için çok daha iyi olacaktır. Bazı kadınlar yorgunluğunu gidermek için çalışmaya başvururken bazıları onunla uğraşmayı tercih eder. İşte onlar için birkaç ipucu;


– Demir ve protein oranı yüksek olan yemekler tercih edin,


– Kısa ve sık aralar verin,


– Aktivitelerinizi azaltın,


-Rutin fitness’a gidin,


-Erken yatın.


Seyahatlerde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Hamilelik boyunca evde oturmak zorunda olduğunuzu düşünebilirsiniz ama bu doğru değil. Temel önlemleri aldığınız sürece hamilelikte seyahat etmenizde hiçbir sakınca yoktur. Seyahat için en uygun zaman 14-28. haftalardır. Ancak kalp hastalığı gibi bir sağlık probleminiz varsa acil durum ihtimalinde evde ve eve yakın yerlerde olmanız gerekir.


Uçak Seyahatleri

Seyahate gitmeden önce bunu doktorunuza danışmalı ve sizin için en rahat yolu tercih etmelisiniz. Uçak seyahati genellikle en güvenlisidir. 14-28. haftalar arasında uçakla uçmanızda sakınca yoktur.


Deniz Seyahatleri

Gemilerde seyahat etmek en az diğer yollar kadar güvenilirdir. Ancak araca binmeden önce geminin doktor ya da hemşire barındırdığından emin olun. Gemiler 26 haftalığa kadar hamileleri kabul eder. Sizin dikkat etmeniz gereken hususlardan biri de kaygan olmayan zeminlerde dolaşmanız gerektiğidir.


Araba Seyahatleri

Arabayla seyahat ederken hamile olun ya da olmayın dikkat etmeniz gereken en önemli şey emniyet kemerini takmaktır. Eğer arabayla uzun seyahate çıkacaksanız düzenli olarak mola verin ki esneyebilesiniz. Günlük toplam seyahat saatiniz 6’yı aşmamalı, çünkü vücudunuzun yürüyüşe ihtiyacı vardır.


Yasak İlaçlar

Yasak ilaç kullanımı bebeğinize hasar verebilir. Esrar, kokain ve eroin bunların başında gelir. Kullanımınız, bebeğin gelişimini ciddi derecede etkiler.


NOT: Mütemadiyen kullandığınız ilaçlar varsa bunu doktorunuza danışmalısınız.


Hamile olduğunuzu bilmeden doğum kontrol hapı kullandıysanız endişelenecek bir durum söz konusu değildir. Ancak içinizi rahatlatmak için çeşitli taramalardan geçebilirsiniz.

Comentarios


bottom of page