top of page

Hamilelik Döneminde Mikro Dalga Kullanımı


Hamilelik dönemi içerisinde mikrodalga kullanmanın herhangi bir zararı var mıdır?

Hamilelik dönemi içerisinde mikrodalga fırın kullanılması, yakınında bulunulması veya mikrodalga  fırında ısıtılan yemeklerin tüketilmesi anne adayına herhangi bir etki sağlamaz.


Mikrodalga fırın kullanmanın hamileliğe yan etkisi var mıdır?

Mikro dalga fırın kullanan anne adaylarında, bugüne kadar görülen herhangi bir yan etkiye rastlanmamıştır.


Mikrodalga fırın radyasyon yayar mı?

Mikrodalga fırınlar, iş hayatı olan ve yoğun insanlar için büyük bir avantaj haline gelmiştir. Aynı zamanda az önce de belirttiğimiz gibi, hamilelik dönemi içerisinde mikrodalga fırını kullanmanın, herhangi bir zararının olup olmadığı ile alakalı olarak elde kesin bir bilgi şuan için bulunmamaktadır. Ancak bu konuda daha çok araştırma yapılmasına da ihtiyaç duyuluyor.


Mikrodalga fırınlar non-iyonize mikrodalga radyasyon aracılığı ile yiyecekleri ısıtma özelliğine sahip bir cihazdır. Bu mikrodalga, radyasyon yiyecek ve içeceklerin içerisinde absorbe olarak ısı enerjisi şeklini alır. Bu sebepten dolayı da, mikrodalga fırın içerisinde ısıtılacak olan besinler için radyasyon oluşturması gibi bir durumun varlığı da söz konusu değildir.


Bunun dışında, mikrodalga fırınların içerisinde buşunan non-iyonize rasyasyon, röntgen ışınlarının da içerisinde yer alan iyonize radyasyon ve kanser etkisi gibi zararlı etkileri içerisinde bulundurmaz.


Aynı zamanda bugün mutfağımızda kullanmış olduğumuz mikrodalga fırınlar, eski yıllarda ki teknolojiye nazaran, çok daha minimum seviyede radyasyona sahip cihazlardır. Onlarda ne normal kişilere nede hamile anne adaylarına karşı herhangi bir zarar vermez.


Mikrodalga fırın kullanırken neye dikkat etmek gerekir?

Mikro dalga fırın kullanılacağı zaman dikkat edilmesi gereken tek şey, mikrodalga fırında kaçak bulunmadığından, kapağının tam olarak kapandığından emin olunmasıdır


Bugüne kadar yapılan ilk araştırmaların sonucunda, hamile bir anne adayının vücudunda gelişim göstermekte olan dokuların, daha çok mikrodalganın etkilerine karşı duyarlı olduğunu masaya koymuştur. Mikrodalga fırın, dokuları içten ısıtır. Mikrodalga fırınınızı, kullanım kılavuzuna uygun bir şekilde, kullanılacağı zaman da yanında veya doğrudan önünde durulmaması gerektiğini gösterir.

コメント


bottom of page