top of page

Gebelikte 40. Hafta




Gebelikte 40. Haftada Bebekte Olan Değişiklikler Nelerdir?

Bu hafta içerisinde muhtemelen bebeğiniz kucağınızda ya da daha önceki haftalardan beri kucağınızda olacak. Fakat bebeğin biraz daha süresi olabilir işte bebeğinizin rahimdeki sıkışık durumdan kurtulacağı bu haftada sağlıklı bir şekilde rahminizden çıkması yüksek ihtimalle gerçekleşecek olan olaydır.


Gebelikte 40. Haftada Bebeğin Boyu Ve Kilosu Ne Kadardır?

Bu haftadaki bebeğinizin boyu ve kilosu doğum kilosu ve doğum uzunluğu olabilir ve genel olarak bu haftada bir bebeğin boyu geçen haftada ki gibi 49 cm ve kilosu da 3400 civarlarında olacaktır ve bebeğiniz sağlıklı bir şekilde dünyaya gelecektir.


Gebelikte 40. Haftada Bebeğin Ultrason Görüntüsü Nasıldır?

Bebeğiniz kırkıncı haftada ve henüz hala karnınızda ise ultrasondan bakılınca hem kendisi oraya sığamadığı için rahatsız ve sıkışık görünecek hem de size rahatsızlık veriyor olacaktır. Doğuma hazırca bekler pozisyonda bulunuyordur.



Gebelikte 40. Haftada Anne Adayındaki Değişiklikler Nelerdir?

Anne adayı ya doğumu gerçekleştirmiş ya da bu hafta içerisinde doğumu gerçekleştirecek bir durumdadır. Eğer doğum henüz gerçekleşmedi ise anne adayının dikkatli ve doğuma hazır olması gerekir. Nişan adı verilen sıvının gelmesiyle annenin doğumu başlayacaktır tabi bu durum doktora ve rahim ağzının genişliğine bağlıdır. Rahim ağzı belli bir genişliğe gelince doktor doğumu başlatacaktır. Annenin doğum için zor anları başlayacak ve neticesinde çok ama çok mutlu olacağı en güzel duygu olan annelik duygusunu tadacaktır.


Gebelikte 40. Haftada Baba Adayına Tavsiyeler

Baba adayı için de zorlaşan bir haftaya girilmiştir ve anne adayının doğumunun olma ihtimalinin olduğu başka bir haftadır bu kırkıncı hafta. Baba adayının sakin olması gerekir ki anneyi sakinleştirip bebeğin ve annenin sağlıklı olmasına katkıda bulunsun. Doğuma giderken babanın doktoru ya da doğumun gerçekleşeceği hastaneyi arayıp geliyor oldukları konusunda bilgilendirmesi gerekir. Hastaneye daha önceden elinde olan raporları ve gerekli evrakları hazır bir şekilde anne adayıyla birlikte hastaneye getirmelidir. Doğumdan hemen sonra anne için gerekli olacak bazı ihtiyaçlar vardır ki bu anne adayına göre değişebilir baba adayı tüm ihtiyaçlara karşı tedbir almalıdır.

Comments


bottom of page