top of page

Gebelikte 38. Hafta




Gebelikte 38. Haftada Bebekte Olan Değişiklikler Nelerdir?

Bu hafta da bebeğinizin dışarıya çıkma isteği artacak ve daha da hareketli olup sizin sancılarınızı arttıracaktır. Git gide büyüyor olduğu için karnınıza sığamayacak orada rahat edemeyecek ve sizin kasılmalarınızın artmasına neden olacaktır.


Gebelikte 38. Haftada Bebeğin Boyu Ve Kilosu Ne Kadardır?

Bebeğiniz haftada yüz elli iki yüz kilo arasında almaya devam etmektedir ve bu hafta da yaklaşık o kadar kilo almış ve yaklaşık 2950 gram 48 cm civarındadır.


Gebelikte 38. Haftada Bebeğin Ultrason Görüntüsü Nasıldır?

Bu zamanlarda bebeğin karın bölgesi biraz daha büyümüştür ve kafası ile karnının çevresi neredeyse birbirine eşittir. Bu haftada ve bu haftadan sonra zaten bebekte kilo alma dışında başka bir değişiklik görmeyeceksinizdir.


Gebelikte 38. Haftada Anne Adayındaki Değişiklikler Nelerdir?

Bu hafta annenin pek hoşlanmayacağı bir haftadır açıkçası. Annenin karnında bebek git gide kilo almakta ve ağırlaşmakta daha doğrusu rahatsız edici bir hale gelmektedir. Annenin daha önceki haftalarda da çok az bir şekilde hissettiği kasılmalar artık annenin canını çok yakmaya başlayacaktır. Bu kasılmalar hem ağırlaşmaya hem de sıklaşmaya başlayacaktır bu haftada. Tek bir kasılma yaklaşık elli saniye civarında sürecektir ve bu kasılmalar on dakika içerisinde üç dört defa yenilenecektir. Bu kasılmaların artması sizi daha sık hastaneye götürecektir. Kasılmaları annenin karnına elinizi koyduğunuzda çok ama çok kolayca anlayabilirsiniz yani o kadar belirgin bir hal alır bu haftada kasılmalar. Doğum bu haftada da gerçekleşebilir bu nedenle annenin sürekli kontrollü olması gerekir. Halk arasında suyun gelmesi tabiri eğer gerçekleşirse annenin hemen hastaneye gitmesi gerekir ve bu haftada annenin doğum yapması olasıdır.


Gebelikte 38. Haftada Baba Adayına Tavsiyeler

Baba adayı bu haftada seçtiği hekime iyi karar vermelidir. Doğumu gerçekleştirecek doktorun ilgisi, önemi ve konuya titizliği çok önemlidir. Baba adayı bu haftada doğum hazırlıklarını yapıyor yani doğumu bekliyor olmalıdır. Eksiksiz bir şekilde doğum gününü bekleyecek ve doktor seçimine dikkat edecektir ki bebeğin baba adayı bebek dünyaya gözlerini sağlıklı bir şekilde açabilsin.

Comments


bottom of page