top of page

Gebelikte 37. Hafta




Gebelikte 37. Haftada Bebekte Olan Değişiklikler Nelerdir?

Bu haftada bebek neredeyse doğum sonrasında yapacağı bazı belirgin hareketleri yapmaya başlar. Bunlardan biri bebeğin anne karnında hıçkırması bir diğeri gerilmesi ve bunun yanında dış etkilerden ötürü irkilmesidir. Bebeğinizin daha da hareketlendiğini görebilirsiniz. Ayrıca bebek bu haftada parmak emme gibi gelişmiş hareketleri de yapabilir hale gelir. Bunların yanında bebek solunum kaslarını doğum sonrasında gelişmiş bir şekilde kullanabilmek için içeride soluk alıp vermeye de başlar. Ne kadar ciğerlerini oksijenle dolduramasa da kaslarını geliştirir ve bu hareketi gün içerisinde çokça yapar bir hale gelir. Böylece anne karnından dışarıya çıkınca soluk alıp verme konusunda daha az zorluk çekecek bir yerde olur.


Gebelikte 37. Haftada Bebeğin Boyu Ve Kilosu Ne Kadardır?

Bebeğiniz bu haftada biraz daha uzamış daha kilolu ve gelişmiş olacak geçen haftaya göre. Boyunda yaklaşık 1 cm artma kilosunda da 200 gram civarında artma görülecek yani bebek 47 cm ve 2850 gram gibi bir boyutta olacaktır.


Gebelikte 37. Haftada Bebeğin Ultrason Görüntüsü Nasıldır?

Bu haftada bebeğinizi karnınızda daha hareketli ve hıçkırırken ya da parmağını emerken görebilirsiniz. Bebeğiniz soluk alıp verme özelliğinin gelişmesiyle de onu daha hareketli bulacaksınızdır. Bunların yanında bebeğinizi karnınızda gerilirken de bulabilirsiniz. Kilosundaki artışı fark etmeniz de olasıdır.


Gebelikte 37. Haftada Anne Adayındaki Değişiklikler Nelerdir?

Bu hafta anne adayı için biraz zorlu ve stresli geçebilir. Çünkü doktorunuz muhtemelen size çatı uygulamak isteyecektir. Çatı doktorun doğumun sezaryen mı yoksa normal doğum mu olması gerektiği kararını verdiği bir muayenedir. Rahimde açılmayı kontrol edip yeterliliğine göre bu kararı anneyle paylaşacaktır. Bunun dışında ev işlerine tamamen veda etmeniz gerekecek ve bebeğin sağlığı için çok zorlu hareketler yapmamanız gerekecektir.


Gebelikte 37. Haftada Baba Adayına Tavsiyeler

Annenin rahim ağzı biraz daha yumuşayıp genişlemiş olacaktır ve bu sırada eğilmesi veya ıkınması onun için çok zararlı olacaktır bu nedenle baba adayının anneyi takipte olması ve onun ağır bir şey kaldırma ya da eğilme hareketlerine yardım etmesi gerekir.

Comments


bottom of page