top of page

Gebelikte 36. Hafta




Gebelikte 36. Haftada Bebekte Olan Değişiklikler Nelerdir?

Zaten önceden el kol hareketi yapabiliyor olan bebeğiniz ultrasonda rahatça görülebiliyordu da. Ancak bu haftada bebeğinizin yağlanması biraz daha artıyor ve bu nedenle de ellerinde ve kollarında biraz daha büyüme hatta boğumlanmalar görülmeye başlıyor.


Gebelikte 36. Haftada Bebeğin Boyu Ve Kilosu Ne Kadardır?

Doğumun git gide yaklaşmasıyla bebeğinizde karnınızda büyümekte ve çıkmak için sabırsızlanmaktadır bu hafta içerisinde bebeğinizin boyu yaklaşık olarak 46 cm civarında kilosu ise 2700 gram civarına ulaşacaktır.


Gebelikte 36. Haftada Bebeğin Ultrason Görüntüsü Nasıldır?

Daha önce de dediğimiz gibi bebek bu hafta içerisinde biraz daha yağlanmıştır. Anne karnında küçülme olmuştur çünkü bebeğin biraz daha aşağıya indiğini görebiliriz. Bir de bebeğin yağlanmasıyla bebek el, kol, boyun ve bacaklarında katlanmaları görebiliriz.


Gebelikte 36. Haftada Anne Adayında Görülen Değişiklikler Nelerdir?

Anne adayı doğuma bir adım daha yaklaşmıştır bu hafta içerisinde ve annenin kendini daha rahat hissetmesi için doğumun olacağı hastaneye ve odasına daha sık bir ziyaret göstermesi onun rahatlamasını sağlayacaktır. Ayrıca bu haftadan itibaren zaten annenin doğum kontrolleri haftada bir duruma gelecektir. Kontrole geldiğinde hastanede ve doğum odasında vakit geçirmesi onun yararına olumlu olacaktır. Annenin karnı bu zamana kadar daha dik ve yukarıda bunun yanında da anneyi biraz rahatsız edecek ağrılı bir şekilde duruyordu. Ama bu haftadan sonra anne adayının costalarındaki ağrılar biraz daha azalacaktır ve karın az biraz aşağıya sarkacaktır.



Gebelikte 36. Haftada Baba Adayına Tavsiyeler

Annenin hamileliğin belli bir döneminden sonra daha hassas ve hisli olduğu, hormon dengesindeki değişiklikten ötürü duygusallığındaki artmadan ötürü biraz daha ilgiye ihtiyaç duyduğunu biliyordunuz. Annenin bu hassaslığı doğuma kadar sürecek ve bu aşamada sizin onun yanında olmanız gerekmektedir. Hamilelikten ötürü aldığı kilolardan hiçbir zaman memnun olmayacak ve bu durum onu olumsuz etkileyecektir. Sizin ona bu durumun düşündüğü kadar zor olmadığını ve güzel olduğunu ona hissettirmeniz gerekecektir. Ağrıları arttığı için de ona fiziksel güç gerektiren işlerde yardımcı olmanız gerekecektir.

Comments


bottom of page