top of page

Gebelikte 33. Hafta




Gebelikte 33. Haftada bebekte olan değişiklikler nelerdir?

Bu dönemde bebek artık kendini iyice belli etmeye başlamıştır. Bebeğin kafası karnın hemen altında belirgin bir şekil almıştır. Bebeğin beyni hızla büyür. Akciğerleri sürekli gelişim içindedir. Bebeğin göz bebekleri artık daha da belirgin olduğu için ışıkta küçülüp karanlıkta büyümeye başlar. Bebek bu haftada artık sesleri ayırt edebilecek duruma gelmiştir. Özellikle annenin konuşmasını anlar ve söylediği sözlere göre tepkiler vermeye başlar. Yani bebeğinize bu dönemde güzel bir şey söylediğiniz zaman karnınızda bir hareketlilik olur ve buda sizi mutlu eder. Bebek bu dönemde gününün bir kısmını uyuyarak bir kısmını gözleri açık bir şekilde etrafını izleyerek ve anne karnına tekme atarak geçirir. Bu durum doğuma kadar artık bir döngü halinde bebeğin oradaki yaşantısı haline gelmiştir.


Gebelikte 33. Haftada bebeğin boyu ve kilosu ne kadardır?

Bebek bu döneme gelindiği zaman boyu 45 cm civarını bulur kilosu da boyu ile orantılı olarak artar ve 1700-2000 gram arasında değişir. Bu dönemde anne karnı iyice büyür.


Gebelikte 33. Haftada bebeğin ultrason görüntüsü nasıldır?

Bebekler bu haftaya gelindiğinde artık ultrasonda daha çok belli olmaya başlamıştır. Tüm organları artık kendi gelişimlerini neredeyse tamamlamıştır. Bebek artık anne karnında daha çok hareketli görünür. Tabi ki bu hareketler ne kadar sıksa bebeğin anne karnında o kadar rahat olduğunu ve bebeğin daha sağlıklı olduğunu gösterir.


Gebelikte 33. Haftada anne adayında ki değişiklikler nelerdir?

Bu döneme gelindiğinde anne adaylarının en çok dikkat etmeleri gereken nokta düzenli egzersiz ve yürüyüştür. Bu haftada anne yaklaşık 12 kilogram aldığından hareket etmesi zorlaşabilir. Ama bunun üstüne gidip yürüyüşlerine ve egzersizlerine devam etmelidirler. Bu dönemde anne adaylarının yüzlerinde ve burunlarında şişlikler veya lekelenmeler görülebilir. Bu geçici bir durumdur ve bazı doğal ilaçlar ile bu durumdan kurtulabilmek mümkündür. Anne adaylarının bu dönemde ki kanamalarına dikkat etmelidirler. Eğer bu miktar çok ise doktoruna başvurmalıdırlar. Yine bu dönemde annelerin en çok sıkıntı çektikleri nokta sürekli gelen tuvalet ihtiyacıdır. Bu durumun sebebi artık iyice büyüyen bebeğin anne karnını tamamen doldurması ve idrar torbalarına baskı uygulamasıdır.


Gebelikte 33. Haftada baba adayına tavsiyeler

Artık bebeğin dünyaya gelme zamanı iyice azalmıştır. Anne adayının artık kesinlikle ağır yükler taşımamasına dikkat edilmelidir. Ev işleri veya benzeri durumlardan anne adayı her zaman muaf tutulmalıdır. Bu görev de baba adayına düşmektedir.

Comments


bottom of page