top of page

Gebelikte 28. Hafta




Gebelikte 28. haftada bebekte olan değişiklikler nelerdir?

Bu haftaya kadar bebeğin beyin yüzeyi düzken bu haftayla beraber beyninde küçük çukurlar meydana gelir. Ayrıca beyin dokusunun miktarında da artma meydana gelir. Bir önceki haftada gözleri oluşurken bu hafta da kaş ve kirpikleri oluşmaktadır. Aynı zamanda saçları da uzamaya başlar. Bu dönemde bebek düzenli bir şekilde uyuyup uyanmaktadır fakat çok kısa sürelerde bunu gerçekleştirir. Hatta bebek uyku esnasında rüya bile görmektedir. Ayrıca vücudunda oluşan yağlar gitgide artmaktadır. Refleksleri de iyice güçlenmektedir.


Gebelikte 28. haftada bebeğin boyu ve kilosu ne kadardır?

Bu haftadan itibaren bebeğinizin boyu yaklaşık olarak 38 cm’dir. Kilosu ise ortalama 1200 gramdır. Bu dönemden önce bebeğiniz biraz daha zayıftı fakat bu haftayla beraber iyice şişmanlamaya başlar.



Gebelikte 28. haftada bebeğin ultrason görüntüsü nasıldır?

Gelişen refleksleri sayesinde bebeğiniz artık öksürebilir, göz kırpabilir ve hatta hıçkırabilir. Bu hareketleri anne rahatlıkla hisseder. Ayrıca ultrason görüntülerinde de muhakkak bu tip hareketleri gözlenebilir. Çünkü bu haftayla beraber bebek adeta anne karnında dans eder. Anne karnındaki yolculuğunu eğlenceli geçirmek için elinden geleni yapar.


Gebelikte 28. haftada anne adayındaki değişiklikler nelerdir?

Bu dönemde anne yaklaşık olarak 5-6 kilo almıştır. Bu durum anne adayını biraz zor durumda bırakabilir. Bebek artık doğmaya hazır olacak kadar büyüdüğünden annenin bu ağırlığı taşıması biraz zordur. Normal yaşantısında yaptığı yorucu işlerin küçük bir kısmı bile artık anne adayını hemen yoracaktır. Hatta varis ve ödemlerin de sık sık görülmesi kaçınılmazdır. Bu haftada rahim iyice büyümektedir. Bebeğin kafa basıncı anneyi iyice zorlayacaktır. Anne adayı çok yorucu bir iş yapmasa bile nefes alış verişlerinde sıkıntılar meydana gelebilir. Bu tip problemler hamileliğin sonlarına doğru yaşanan normal durumlardır.


Gebelikte 28. haftada baba adayına tavsiyeler

Bu haftayla beraber artık iyice sona yaklaşılmaktadır. Bebeğiniz artık sizi duyabiliyor. Ruh halinize göre hareketleri bile değişiyor. Dolayısıyla sizin mutluluğunuz bebeğinizin mutluluğuna sebep oluyor. Bu yüzden annenin huzurlu bir hamilelik dönemi geçirmesi gerekmektedir. Bu işte anneye olduğu kadar babaya da düşmektedir. 

Commentaires


bottom of page