top of page

Gebelikte 27. Hafta




Gebelikte 27. haftada bebekte olan değişiklikler nelerdir?

Bu haftadan sonra bebek anne karnında yedinci ayını doldurmak üzeredir ki bu da artık gelişiminin neredeyse tamamının tamamlandığını göstermektedir. Bebek anne karnında oluşmaya başladığı andan itibaren tepkisel zekâsı sayesinde dış dünyada yaşanan bir çok şeyi algılayabilmektedir. Bununla birlikte bu haftadan sonra hemen hemen her şeyi anlayıp hissedebilir ve hatta annesinin sesini diğer seslerden ayırt edebilir. Artık bebeğiniz siz ne yaşarsanız onları yaşıyor ve neler hissediyorsanız onları hissediyor. Dolayısıyla ona şarkılar söyleyerek, onu ne kadar çok sevdiğinizi, dünyaya gelmesini sabırsızlıkla beklediğinizi söylemeyerek dünyaya mutlu bir bebek getirmiş olacaksınız. Bebeğiniz bu haftada beyin fonksiyonları iyice geliştiği için eskisinden daha çok hareket edecektir ve mutlaka sizin bu çabalarınıza mutlaka cevap verecektir. Bebeğinizin tekmelerini ve kımıldamalarını bu haftada oldukça çok hissedebilirsiniz. Ayrıca bu haftada bebeğinizin görme yetisi daha da çok gelişmektedir. Göz rengi de belli olmaya başlamaktadır. Bunlara ek olarak akciğer fonksiyonları da bu haftayla beraber iyice olgunlaşmaya başlar.


Gebelikte 27. haftada bebeğin boyu ve kilosu ne kadardır?

Bebeğiniz bu haftada 1000 grama yaklaşmaktadır fakat her bebek bir olmayacağı için bu ağırlık biraz farklı olarak 650 gram ile 1500 gram arasında değiş edebilir. Bu haftadan sonra bebeğiniz yaklaşık olarak birer cm uzamaktadır. Bu haftada yaklaşık olarak boyu 35 cm’dir.


Gebelikte 27. haftada bebeğin ultrason görüntüsü nasıldır?



Bu haftada bebeğinizi artık bir bütün halinde değil parça parça görebilmektesiniz. Çünkü artık bebeğiniz gelişimini neredeyse tamamlamak üzere. Ultrasonda direk göremeyeceğiniz kadar büyüdü. 4 boyutlu ultrasonlar da zaman zaman bebeğin enteresan görüntülerine rastlamak mümkün. Onu nadiren de olsa ağlarken veya gülerken rastlayabilirsiniz. Ayrıca bu ayda bebeğin parmaklarını bu haftalarda sayabilmeniz de mümkündür.


Gebelikte 27. haftada anne adayındaki değişiklikler nelerdir?

Daha önce de bahsettiğimiz gibi bebeğiniz artık bu haftadan sonra doğacak halinin biraz küçük halidir. Dolayısıyla bu haftalarda maalesef ki çok sık şiddetli sırt ağrıları ve kramplarıyla karşılaşabilirsiniz. Aynı şekilde bacağınıza da kramp girmesi olası bir durumdur. Bu durumda hafif egzersizler ve nefes egzersizleri bu tip durumlarda yardımcı olacaktır. Bu haftayla beraber ikinci gebelik dönemi tamamlanmaktadır. Bu dönemde aşırı kilo almaktan kaçınmalısınız.


Gebelikte 27. haftada baba adayına tavsiyeler

Artık bebeğiniz oldukça büyüdüğü için anne adayının ağır işler yapması oldukça zorlaşacaktır. Bu yüzden baba adayının biraz daha duyarlı olup anne adayını tehlikeye sokacak işlerden kaçınmasını sağlamalıdır.

Commentaires


bottom of page