top of page

Gebelikte 26. Hafta



Gebelikte 26. haftada Bebekte Olan Değişiklikler Nelerdir?

Gebelikte bu haftalarda bebeğinizin akciğerleri gelişmeye başlamıştır. Hava damarları ve hava keseleri hızlı bir şekilde oluşmaya başlamıştır. Hava keselerinin içini döşeyen maddelerde oluşmaya başlamıştır. Bu madde surkaftan olarak bilinir. Surfaktan diye bilinen madde akciğerdeki hava keselerinin sönmeden aynı durumda yani şiş durumda kalması için çok önemli bir maddedir. Bu dönemde bebeğinizin el ve ayak izi oluşmaya başlayacaktır.


Gebelikte 26. Haftada Bebeğin Boyu ve Kilosu Ne Kadardır?

Bu haftada bebeğiniz gelişip büyümeye devam ediyor ve her bebeğin boyu ve kilosu aynı olacak diye bir şart yok genetik ve çevresel faktörler bu rakamların değişmesine neden oluyor. Ama ortalama bir değer verecek olursak bu hafta sonunda bebeğinizin boyu yaklaşık olarak 34 cm ağırlıpı ise 820 gram civarındadır.


Gebelikte 26. Haftada Bebeğin Ultrason Görüntüsü Nasıldır?

Bu haftada artık bebeğinizin görüntüsü gerçek bir insana yakındır. Ayakları elleri başı omurgası ayırt edilebilir. Gözler ve göz kapakları gelişmesine devam etmektedir.


Gebelikte 26. Haftada Anne Adayındaki Değişiklikler Nelerdir?

Bu haftalarda rahminizde ani gelip giden kasılmalar meydana gelebilir ama bu endişelenilecek bir durum değildir rahminiz büyüdüğü için bu kasılmaların olması da gayet normal bir olaydır. Bu dönemde erken doğum riskine karşı duyarlı olup doktor kontrolünüzü aksamamanız gerekmektedir. Bebeğiniz bu dönemde ağırlaştığı için omurlarınız taşımakta zorlanabilir bu yüzden dik durmaya özen gösterin ve giyindiğiniz ayakkabıya dikkat etmelisiniz ve topuklu ayakkabıdan kaçınmalısınız. Bu dönemde aldığınızı kiloları takıntı haline getirmeyin ama hamilelik olayın yemek olayını abartmayın sağlıklı yiyecekler yemeye özen gösterin bol bol meyve ve sebze yiyin lif oranı yüksek yiyecekler kabız olmanızı engeller. Süt ve süt ürünleri kemik gelişiminiz için çok önemlidir çünkü bebeğinizin kalsiyuma çok ihtiyacı vardır eğer siz kalsiyum içerikli beslenmez iseniz sizin kemiklerinizdeki kalsiyum deponuz azalır bu da kemiklerinizi güçsüzleştirir.


Gebelikte 26. Haftada Baba Adayına Tavsiyeler

Her haftada olduğu gibi bu haftada da eşinize onu ne kadar çok sevdiğinizi ve hep onun yanında olduğunu hissettirmelisiniz. Aldığı kiloların ona yakıştığını ve her haliyle sizin onu çok sevdiğinizi belirtmelisiniz.

Comentários


bottom of page