top of page

Gebelikte 25. Hafta




Gebelikte 25. haftada Bebekte Olan Değişiklikler Nelerdir?

Bu haftada bebeğinizin kemikleri ve kasları gelişimine devam eder sizin yediğiniz besinlerle birlikte kilosunda artış meydana gelir ve artık psikolojik olarak gerçek bir birey olma yolunda emin adımlar atmaktadır. Bu dönemde bebeğiniz gittikçe gelişir ve ağırlaşır kemikleri de daha kuvvetli olduğu için tekmesi ve yumruğu daha çok acıtabilir.


Gebelikte 25. Haftada Bebeğin Boyu ve Kilosu Ne Kadardır?

Beklenildiği gibi bebeğinizin kilosu haftadan haftaya artmaya devam ediyor bu haftada da yediklerinize bağlı olarak ve tabii ki genetik faktörlere bağlı olarak ortalama kiloya ve boya ulaşmıştır. Bu haftanın sonunda bebeğinizin boyu yaklaşık olarak 33 cm ve kilosu da ortalama olarak 800 grama ulaşmıştır ama dediğimiz gibi bunlar ortalamadır bu değerlerden yüksek veya düşük olabilir.


Gebelikte 25. Haftada Bebeğin Ultrason Görüntüsü Nasıldır?

Bu haftada bebeğinizin vücudu daha belirginleşmiştir artık omurgası daha sağlamdır ve başıyla vücut uyumu oluşmaya başlamıştır tırnakları da belirginleşmiştir.


Gebelikte 25. Haftada Anne Adayındaki Değişiklikler Nelerdir?

Bu haftada anne adayını kilosunda biraz artış gözlenebilir. Bel ağrıları şiddetli olabilir bunun nedeni ise bebeğin kilosundaki artıştır. Rahim büyümesine devam eder ve rahim kanallarının büyüme ve gelişmesi daha yavaş olduğu için sancıları sıklaşabilir. Bu haftada da bol bol meyve sebze protein içerikli beslenme diyeti uygulanılmalıdır. Kabızlık sorunu çekmemek için tahıllı ekmek ve lif oranı yüksek yiyecekler tercih edilmelidir. Annenin psikolojisinde değişiklikler meydana gelebilir aynaya baktığında kendini beğenmeyebilir ama bunun geçici bir dönem olduğu unutulmamalıdır. Bu dönemde anne adayında yorgun ve uykulu bir ruh hali gözlenebilir uyku düzeninize dikkat etmeniz lazım eğer uyuyamıyorsanız ılık bir duş ve bir bardak süt ile rahatlayabilirsiniz. Bu dönemde bebeğinizle konuşup kendinizi rahatlatabilirsiniz. Bebeğinizi sabırsızlıkla beklediğinizi biliyoruz ve bebeğinize kavuşmanıza az kaldı birazcık daha sabır gerekmektedir.


Gebelikte 25. Haftada Baba Adayına Tavsiyeler

Bu dönemde baba adayı bedenen ve ruhen eşinin yanında olmalıdır doktor kontrollerinde eşinin yanında olarak bu yolda eşinin yalnız hissetmesine engel olmalıdır.

Comments


bottom of page