top of page

Gebelikte 24. Hafta




Gebelikte 24. haftada Bebekte Olan Değişiklikler Nelerdir?

Bebeğiniz yediklerinize ve içtiklerinize bağlı olarak kemik ve kas dokusunu geliştirmeye devam eder. Tekme ve yumruk atma hareketleri gittikçe daha da güçlenir. Bebeğinizin kemik gelişimi için bu haftada alacağınız kalsiyum çok önemlidir. Aslında bebeğiniz siz kalsiyum almasanız da kendi kalsiyum ihtiyacını karşılar ama sizin kemiklerinizdeki kalsiyum oranından karşılayacağı için sizin kemikleriniz güçsüzleşebilir. Bu haftadan itibaren bebeğinizin algıları daha da güçlenmeye başlamıştır ve bir birey olma yolunda ilerlemeye başlamıştır.


Gebelikte 24. Haftada Bebeğin Boyu ve Kilosu Ne Kadardır?

Bebeğiniz gittikçe uzuyor ve kilo alıyor ama kilo almasa da moralinizi bozmayın çünkü her bireyin metabolizması farklıdır. Bebeğinizin bu haftada boyu yaklaşık olarak 32 cm olmuştur. Kilosu ise ortalama 650 grama ulaşmıştır. Yine söylediğimiz gibi bu değerler ortalama değerlerdir.


Gebelikte 24. Haftada Bebeğin Ultrason Görüntüsü Nasıldır?

Bu hafta bebeğinizin başı omuzları yani kemikleri daha da gelişmeye başlamıştır göz kapakları daha da gelişmiştir. Elini kolunu daha güçlü hareket ettirebilir.


Gebelikte 24. Haftada Anne Adayındaki Değişiklikler Nelerdir?

Bu haftada anne adayında seker yükleme testi istenebilir. Annede şeker hastalığı olup olmadığını öğrenmek için bu testin yapılması gerekir. Bu dönemde anne adayının kalsiyum destekli beslenmesi gerekir çünkü kemiklerindeki kalsiyumun güçlenmesi lazım. Bebek ağırlaştığı için taşımada zorluk çekilebilir. Bu dönemde kabızlık yaşanmaması için bol bol lif içeren sebze ve meyve yenilmesi gerekiyor. Saçlarında dökülmeler meydana gelebilir ama anne adayının moralini böyle olumsuz yönde etkilememesi gerekiyor. Çok ağır nesneler taşımaması gerekiyor çocuğun düşük riski ortaya çıkabilir. Uyku düzeninde değişiklikler meydana gelebilir. Aniden sıcaklık basabilir.


Gebelikte 24. Haftada Baba Adayına Tavsiyeler

Diğer haftalar da olduğu gibi bu hafta da baba adayının anlayışlı ve hoş görülü olması gerekiyor. Anne adayı gittikçe kilo aldığı için morali bozulabilir ama sizin eşinizin böylede güzel olduğunu söyleyerek onun iyi hissetmesini sağlayabilirsiniz. Arada değişiklikler yapıp eşinize ev işlerinde yardım edebilirsiniz. Doktor kontrolleriyle yakından ilgilenerek eşinizin yalnız olmadığını eşinize hissettirmeniz gerekmektedir.

Comments


bottom of page