top of page

Gebelikte 22. Hafta




Gebelikte 22. Haftada Bebekte Olan Değişiklikler Nelerdir?

Göz kapakları oluşmaya başlamıştır ama kullanması için daha zamana ihtiyacı vardır. Çocuğunuzun karakaşlı ve uzun kirpikli olmasını istersiniz ama bu çok mümkün değildir bu dönemde kaşlar oluşmuştur ama rengi çok açıktır. Eğer bir nur topu gibi erkek bekliyor iseniz bu dönemde oğlunuzun testisleri ilk gelişim yeri olan karın bölgesinden skrotuma inmek için yola koyulmuştur. Oğlunuzun bu gelişim süreci gebeliğin 32. Haftasında son bulacaktır.


Gebelikte 22. Haftada Bebeğin Boyu ve Kilosu Ne Kadardır?

Gün geçtikçe sizin yediklerinize ve içtiklerinize bağlı olarak çocuğunuzun boyu uzuyor ve kilo almaya devam ediyor. Bu haftanın sonunda bebeğinizin boyu yaklaşık 29 cm ve kilosu da ortalama 470 gramdır.


Gebelikte 22. Haftada Bebeğin Ultrason Görüntüsü Nasıldır?

Bebeğinizin omurgası bu haftada artık tek tek sayılabilecek duruma gelmiştir. Ultrasonda doktorunuz size bebeğinizin göz merceklerini her açıdan gösterebilir çünkü belirginleşmiştir artık.


Gebelikte 22. Haftada Anne Adayındaki Değişiklikler Nelerdir?

Bu dönemde rahminizi göbeğinizin iki parmak üstünde hissetmeye başlarsınız ve bebek ağırlaştığı için bel kemikleriniz bebeğiniz taşıma konusunda biraz zorlanabilir. Gebelikte bebeğin kilosu sürekli artış gösterdiği için vücudunuzun ağırlık merkezi durmadan bir değişim gösterir. Bu haftadan sonra artık vücudunuz kendini doğuma hazırlamaya başlar ve sinin bu dönemde yapmanız gereken belinize çok iyi bakmaktır ağır eşyalar kaldırmamanız gerekir. Aksi takdirde beliniz size bu ağrı olarak geri döndürecektir. Kadınlarımız bu dönemde biraz süslerinden ödün vermek zorundalar. Topuklu ayakkabılar elveda demeleri gerekiyor bu dönemde daha düztaban ayakkabıları seçmeleri yerinde olacaktır. Çünkü topuklu ayakkabı belinize inanılmaz bir acı verecektir. Anne adayının bu dönemde sağlıklı yiyeceklerle beslenmesine dikkat etmesi gerekir lif kaynağı bol yiyecekler tüketmelidir. Günlük yürüyüş yapma imkânı var ise bunu değerlendirmelidir. Oturma pozisyonu da önemlidir bu dönemde dizlerinizin kalça seviyesinden yüksekte olması için bir tabure kullanabilirsiniz.


Gebelikte 22. Haftada Baba Adayına Tavsiyeler

Bu haftada eşinizin karnı çok büyüdüğü için hareketleri sınırlanmıştır. Eşinize günlük işlerde yardım etmeniz gerekiyor ve eşinize onu sevdiğinizi hissettirip onu mutlu etmeniz gerekiyor.

Kommentare


bottom of page