top of page

Gebelikte 15. Hafta




Gebelikte 15. Haftada Bebekte Olan Değişiklikler Nelerdir?

Bu dönemde bebeğin yapısında yine önemli değişimler gözlemlenir. Bu dönemin diğer biç ismi de lanugodur. Lanugo’dan kısaca bahsedecek olursak insan vücudunda oluşan tüylerin adıdır. Bu döneme bu ismin verilmesinin sebebi ise bebeğin vücudundaki bu oluşumların gözlemlenmeye başlanmasındandır.15 Haftaya kadar şeffaf bir yapıya sahip olmuş olan bebek bu dönemden sonra gerçek vücut yapısına bürünmeye başlamıştır. Bebek bu dönemde saçlanma dönemini de bitirir.


Gebelikte 15. Haftada Bebeğin Boyu Ve Kilosu Ne kadardır?

Her geçen gün biraz daha büyüyen karnınızın sebebi içinizdeki minik şeyin de büyümeye başlamasındandır. Bu dönemde bebeğinizin olması gereken ortalama boy uzunluğu 12 cm. ve ağırlığı ise 75 gram civarındadır.


Gebelikte 15. Haftada Bebeğin Ultrason Görüntüsü Nasıldır?

Bu dönem ultrason ebeveynler için ayrı bir heyecan taşımaktadır çünkü bu dönemde bebeklerin cinsiyetleri net bir şekilde görülebilmekte olup cinsel organ tayinleri net bir şekilde yapılabilmektedir. Ancak ultrasondaki değişimleri gözlemlemek ultrasonu yapan kişinin becerisine de bağlıdır. Her doktorun tayini, gördüğü %100 doğru olmaya da bilmektedir. Bunda bazen alanında tam yetkin olamama rol oynarken bazen de bebeğin konumu rol oynamaktadır.



Gebelikte 15. Haftada Anne Adayındaki Değişiklikler Nelerdir?

Artık tam bir hamilelik evresine girdiniz demektir. Eski kıyafetlerinizin içine karnınızın şişliğinden dolayı giremediğiniz dönemlere girmiş bulunmaktasınız. Artık elinizi karnınıza koyduğunuzda yuvarlak bir görünüme sahip olmaya başladığını hissedeceksiniz. Bu dönemde meydana gelen en önemli belirtilerden biri de bebeğinizin bu dönemde vücut tüylerinin çıktığı için sizin midenizde de yanma gibi hislerin oluşabileceğidir. Bu dönem anne adayları için oldukça zor bir dönemdir çünkü daha önceden karın ve baş ağrısı gibi şeylere alışılmış olsa da mide yanması kolay kolay oluşabilen durumlardan değildir. Bu zamanda anne adaylarının tek yapabileceği ultrasonda onun yeni halinin nasıl olduğunu düşünmek ve doğum olup bittikten sonra karşılaştığı şeyin her şeye bedel olduğunu düşünmesi olacaktır.


Gebelikte 15. Haftada Baba Adayına Tavsiyeler

Aslında babalara düşen görevler hamilelikte dönem dönem değişim pek de değişim göstermez çünkü hamilelik biç kişide 2 vücudun saklandığı bir dönem olduğu için hep bir destek gerektiren dönemdir. Bunu sağlamak da hamilelik boyunca hep babanın görevi olacaktır.

Comments


bottom of page