top of page

Gebelikte 14. Hafta




Gebelikte 14. Haftada Bebekte Olan Değişiklikler Nelerdir?

Bu hafta bebeğinizde gözlemlenen en büyük değişimlerden birisi bebeğinizin artık el kol hareketlerini dilediği gibi yapıyor hale gelmiş olmasıdır. Ayrıca bebeğiniz bu dönemde soluk alıp verme çalışmalarına da biç hayli hızlı bir şekilde devam etmektedir. Bu dönemde meydana gelen önemli değişimlerden biri de bebeğinizin çenesinin artık bir yerde sabit olmadığıdır. Bu dönemde çoğu anne, özellikle de daha önceden de doğum yapmış anneler bebeklerini iyice hissetmeye başlayacaklardır.


Gebelikte 14. Haftada Bebeğin Boyu ve Kilosu Ne Kadardır?

Her geçen gün biraz daha büyüyen ve daha çok şekillenen bebeğinizin bu haftalarda olması gerektiği ortalama boyu 10 cm. ve ağırlığı 45 gram civarıdır. Değerler ortalama değerler olup kesinlikle bire bir aynılık beklenilmemelidir.


Gebelikte 14. Haftada Bebeğin Ultrason Görüntüsü Nasıldır?

Bu hafta bebeğin ultrasondaki görüntüsüne baktığımızda cinsel organlarının tamamen geliştiği gözlenir ancak cinsiyetinin belli olması için biraz erken bir zaman aralığıdır. Ultrasonla henüz cinsiyeti görülemez. Bu dönemde tiroit hormonları gelişir, saçlar oluşmaya başlar.



Gebelikte 14. Haftada Anne Adayındaki Değişiklikler Nelerdir?

Bu dönemde artık bedeniniz hamileliğe kendini iyice alıştırmış ve ilk zamanlarda yaşadığınız tüm sorunlara veda edebileceğiniz cinsten bir uyuma girmeye başlamıştır. Yorgunluk, mide bulantıları gibi sorunlar hemen hemen ortadan kalkmış olup kendinizi daha rahat hissedebileceğiniz bir düzeye oturmuştur. Ancak kişiden kişiye göre yorgunluk hissi değişebilir bu yüzden hala kendinizi yorgun hissettiğiniz zamanlar olursa istirahat etmekten kaçınmayınız.14.haftada size en fazla sıkıntı çıkarabilecek unsurlardan biri kabızlık sorunudur. Progesteron hormonunun tüm kasları gevşetmesinden dolayı bağırsaklarda bundan nasibini almıştır. Bu zamanlarda oluşabilecek olası kabızlık durumlarınıza karşı sık sık lif içeren besinler tüketmeli ve tuvalet ihtiyacınız olduğunda asla ertelememeniz gerekmektedir.


Gebelikte 14. Haftada Baba Adayına Tavsiyeler

Bu zamanlarda eşinizin karnı yavaş yavaş belirginleşmeye başladığından dolayı haliyle bunu kendisine sıkıntı yapmaya başlayacaktır. Bazı anne adayları bunu çok sevseler de kimisi takıntı haline getirebilmektedir. Bu fiziksel değişimin ona çok yakıştığını sürekli yinelemeli evliliğinizin ilk günlerindeki gibi hala çok güzel olduğunu belirtmeli ve onu çok sevdiğinizi sürekli hissettirmeniz gerekmektedir.

Comments


bottom of page