top of page

Gebelikte 12. Hafta




Gebelikte 12. Haftada Bebekte Olan Değişimler Nelerdir?

Bu dönemde bebekte meydana gelen en önemli değişim ise artık bütün organlarının tamamlanmış olmasıdır. Saç tırnak gibi keratinimsi yapılar oluşmaya başlamıştır. Sindirim işlemleri de bu hafta oluşmaya başlamıştır. Bu dönemlerde bebekler fazlasıyla hareketli bir yapıya sahip olup ağız açıp kapama işlemlerini yaparlar. Bebekler bu zamanlarda parmaklarını da emmeye başlarlar.


Gebelikte 12. Haftada Bebeğin Boyu Ve Kilosu Ne Kadardır?

12.Haftada ortalama bebek boyu 8 cm. ve ortalama ağırlık da 14 gramdır.


Gebelikte 12. Haftada Bebeğin Ultrason Görüntüsü Nasıldır?

Bebeklere belirli testler uygulanırken onların ultrasonda oldukça garipseyebileceğiniz hareketler yapması da ilginizi çekebilir, ancak bu dönemde bu hareketler onlardan beklenen olası davranışlardandır.



Gebelikte 12. Haftada anne adayındaki değişiklikler nelerdir?

12.Haftaya gelindiğinde kendinizi tam bir hamile gibi görmeye başlarsınız. Hamileliğinizin çok çabuk ilerlediğini hissedersiniz. Çünkü karnınız iyice büyümeye başlamıştır. Çok heyecan verici bir durum olan bu değişimler daha bu haftalardan sizleri sabırsızlandırıp bebeğinize bir an önce kavuşma isteği uyandırabilir, âmâ unutmayın ki yeni bir can dünyaya getirmek o kadar da kolay değil. Bu dönemde de hem annede hem çocukta önemli ölçüde değişiklikler gözlenir. Öncelikle anne adaylarının hamileliğin en başlarından beri şikâyet ettiği çok sık idrara çıkma sorunu yavaş yavaş ortadan kalkmaya başlar. Çünkü mesanenin üstüne kurulan baskı yavaş yavaş ortadan kalkmaya başlar. Kusmalarınız yavaş yavaş azalır ve halsizlik güçsüzlük yorgunluk sorunları da azalmaya başlar. Bu dönemin önemli dezavantajlarından biri maalesef ki şiddetli baş ağrılarının oluşabileceği ihtimalidir. Bunun sebebi de kan miktarındaki artışla ilgilidir. Âmâ migreni olan anne adayları içinde bu dönem bir müjdedir, çünkü çoğu anne adayının migreninin bu dönemde son bulduğu gözlemlenmiştir. Bu dönemde annede olan değişikliklerden biri de yüzlerindeki güzelleşme ya da tam aksine sivilcelerin artması ve buna benzer sebeplerle ciltlerinin bozulmasıdır. Bunun nedeni tamamen hormon düzeyleriyle ilgili olsa da halk arasında buna ‘’kız çocuk annenin güzelliğini alır’’ diye yorumlar getirilir. Bu gibi değişiklikler oldukça normal olup sebebi hormon değişimleridir.


Gebelikte 12. Haftada Baba Adayına Tavsiyeler

Bebeğiniz büyüyüp gelişirken ve sizde gitgide değişmeye başlarken eşinizin de eski haliyle kalması pek beklenen bir davranış değildir. Baba olmanın heyecanını yaşayan adaylara bu dönemde düşen en büyük görevlerden biri de onların motivasyonunu yüksek tutmaktır. Her ne kadar bedensel olarak kendilerini onların yerine koyamasalar da ruhsal olarak onların yerinde olduklarını düşünüp bu şekilde sürekli empati kurarak eşlerinden desteklerini hiç eksik etmemelidirler.

Kommentare


bottom of page