top of page

Gebelikte 11. Hafta



Gebelikte 11. Haftada Bebekte Olan Değişimler Nelerdir?

Bu dönemde bebekte meydana gelen birkaç değişimi de şöyle özetleyecek olursak; öncelikle bebeğinizin organ gelişiminin hemen hemen tamamlandığını söyleyebiliriz. Ve bu hafta bebekte olan en büyük değişimlerden biri de el ve ayaklardaki perdelerin artık kalktığı ve bebeğin artık el açıp kapayabilir hale gelmiş olmasıdır.


Gebelikte 11. Haftada Bebeğin Boyu Ve Kilosu Ne Kadardır?

11. Haftada ortalama bebek ağırlığı 8 gram ve ortalama boyu da 7cm’dir.


Gebelikte 11. Haftada Bebeğin Ultrason Görüntüsü Nasıldır?

11. Hafta ultrason açısından önemli bir haftadır çünkü bu haftada 11-14 testi yapılarak çocukta down sendromu olup olmadığı tespit edilir.



Gebelikte 11. Haftada anne adayındaki değişiklikler nelerdir?

Hamilelikte 11. Hafta hem anne için hem bebek için önemli değişikliklerin gözlendiği bir haftadır. Anne adayında en belirgin değişikliklerden biri saçların ve tırnakların çok hızlı şekilde uzamaya başlamasıdır. Bu durum sizleri endişelendirmesin çünkü bu değişimin sebebi bu haftada salgılanan hormonların değişikliğidir. Bu haftada anne adayları ağırlık olarak yaklaşık olarak 450 ya da 500 gram arası bir değişim yaşarlar. Ancak bu değişim seviyesi normal şartlar altında gözlenen bir seviyedir. Kişinin yapısına göre ve beslenme şekline göre de bu seviye az ya da çok olarak değişebilmektedir. Genel olarak beslenme konusunda yüksek kalorili ama düşük besin değerli gıdalar tüketilmediği sürece aman aman oynamalar olmaz. Ve çoğu anne adayının kilo alırım korkusuyla birçok besinden uzak durması aslında doğru değildir. Çünkü uzak durup yemediği çoğu şey aslında bebek gelişimine katkı sağlayıp ileride de yağ deposu olarak kalıp kiloya dönüşmeyecek cinstendir.


Bu dönemde meydana gelen değişikliklerden birinin de bel ağrıları olabileceğini belirtelim. Hamilelikte bel ağrısının oluşmasındaki faktörlerden en önemlisi bu dönemde anne adaylarının belini yanlış şekilde kullanmasıdır. Rahim büyüdükçe vücudun ağırlık merkezi de değişip öne doğru kayacağı için eğer siz de önlemler almazsanız bu kaymalar zamanla sizlere ağrı olarak geri dönüş yapabilir.


Gebelikte 11. Haftada Baba Adayına Tavsiyeler

Eşiniz ikiniz için bir bebek dünyaya getirdiği için onun bu zor zamanlarındaki fiziksel ve ruhsal değişimlerine anlayış göstermek ona verebileceğiniz en güzel motivedir. Bu dönemlerde streslerini azaltacak tüm yöntemleri deneyip küçük sürprizler yapmanız en güzel destek belirtilerinden biri olacaktır.

Comments


bottom of page