Lotus Nişantaşı D:33

Gebelikte 16. Hafta

Anasayfa » Gebelikte 16. Hafta

Gebelik insan ırkının üremesinde temel prensiptir. Eğer bir insan gebe kalamıyorsa soyunu devam ettirememiş olur. Bu bağlamda gebe kalmak insanlar için son derece önemli bir unsurdur.  Gebelik 9 ay 10 gün gibi uzun bir süreçten geçer ve bu süreç oldukça zor bir süreçtir. Her haftada dikkat edilmesi gereken önemli konular vardır. Çünkü bebek her hafta ayrı gelişmeler gösterir. Kadının artık hamile olduğunu hissetmeye başladığı zamanlardır bu zamanlar. Bebek iyice şekillenmeye başlar.

Gebelikte 16. Haftada bebekte olan değişiklikler nelerdir?

Bebeğin organlarında ki aksaklıklar düzelmeye başlar ve şekillenir, kafası eskiye göre daha belirgin hale gelir, bebekte çok azda olsa tüylenmeler başlar ve çocuk artık anne sesini tanıyıp onu duymaktan keyif almaktadır. Bu sayede büyüme daha sağlıklı gelişir çünkü çocuk anne sesini her duyuşunda mutlu olur.

Gebelikte 16. Haftada bebeğin boyu ve kilosu ne kadardır?

Bu haftada bebeğinizin boyu yaklaşık olarak 11 cm. ve kilosu 100 gram civarındadır.

16_hafta

Gebelikte 16. Haftada annede görülen değişiklikler nelerdir?

Gebelikte 16. Haftada sadece bebekte değil annede de bazı değişiklikler olur. Bunlar o haftadan itibaren daha belirgin olmaya başlar. Vücutta güneş gören yerlerde güneş lekeleri oluşması genelde bütün kadınlarda olmaktadır. Fakat çoğunlukla bu kalıcı bir durum olmaz. Fakat tabi ki bu durumdan korunmanın birçok yolu vardır. Bunlardan bir tanesi dışarıya yani güneşli bir ortama çıkarken kendilerini güneşin ışınlarından koruyacak kıyafetler veya şapkalar takmalıdırlar. İster istemez 16. Hafta kadınların iş hayatını etkileyecektir. Bebek büyümeye başladıkça karın şişecek ve hareket etme özelliği daha hassas bir hale gelecektir. Bu da çalışma hayatını genelde olumsuz yönde etkilemektedir. Bu yüzden kadınlar 16. Haftadan sonra iş hayatlarına doğuma kadar ara verirler. Bunun sebepleri arasında hamilelik yüzenden kadının iş hayatında aksaklıklar olacağından hem de annelik içgüdüsü artmaya başladığından yani kadının bebeği daha fazla sahiplenmeye başlayıp kendinden bir parça olduğunu üst düzeylerde hissetmeye başladığı zamanlar olduğu içindir. Bebekte ise bacaklar atık kollara oranla daha çok uzamaya başlar. El ve ayaklarında ki tırnaklar ise büyümeğe devam eder. Bebek artık büyümeye başladığı için daha fazla hareket etmek istemektedir. Bu da anneyi biraz biraz zorlamaya başlayacaktır. Bunun en güzel örneği ise çocuğun anneyi tekmelemesidir.

tr_TRTurkish
×